Wat is design thinking? Een complete uitleg

Wat is design thinking? Een complete uitleg

Misschien heb je wel eens van de term ‘design thinking’ gehoord en is het voor jou bekend, maar misschien is dit voor jou wel volledig onbekend. Er wordt bij design thinking anders gedacht. De oplossingen die producten moeten gaan bieden zijn hierbij het belangrijkst. Om tot het optimale resultaat te komen, worden gebruikers bij het proces betrokken om zo tot de perfecte oplossing met het product te kunnen komen. Je zou je als gebruiker dus niet aan hoeven te passen aan het product, maar het zou andersom moeten gaan verlopen. Een bedrijf zoals Revolve development is hier steeds meer mee bezig en vormt dus een gedeelte van de toekomst.

De zoektocht naar de oplossing

Je gaat niet op zoek naar de oorzaak van problemen, maar je gaat op zoek naar oplossingen. Dit vergt wel een andere manier van denken, omdat er al jarenlang op dezelfde manier gedacht werd. Dit is dan ook verfrissend, omdat de denkwijze en de methode anders is. Design thinking wordt nog niet overal toegepast, maar het kan een interessante denkwijze zijn. Zeker wanneer je niet helemaal uit een vraagstuk komt en je het onderwerp graag van een andere kant zou willen bekijken. Door deze denkwijze eens te testen, zou je kunnen kijken of dit past bij jouw manier van werken en bij de producten waar jij mee werkt.

De gebruiker speelt een grote rol

De oplossing staat dus centraal bij deze denk en werkwijze, maar de gebruiker speelt hierbij de belangrijkste rol. Het is belangrijk om de gebruiker goed te kennen, voordat je besluit een oplossing voor hen te zoeken. Daarnaast kun je beter verschillende oplossingen bieden om tot het perfecte plaatje te komen. Ook is het belangrijk om voorbeelden te hebben die gebruiker kunnen testen om zo het idee te perfectioneren. Zeker wanneer je meerdere gebruikers hetzelfde product geeft, zou je tot het ideale resultaat moeten komen. Op een hele andere wijze dan normaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven