Verhuur

Huur & Verhuur woning
AVW Makelaar

Over ons

Bij het huren van een appartement zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder staan enkele belangrijke aandachtspunten waarbij wij kunnen helpen.

01.
Huurprijs en bijkomende kosten

Wij geven een duidelijk beeld van bijkomende kosten

02.
Huurcontract

Samen nemen we het contract door

03.
Borgsom & onderhoud

Wie zorgt er voor onderhoud? En wat zijn de juiste regels m.b.t. de borgsom? Wij helpen

04.
Verzekeringen

Inboedelverzekering nodig? Wij zijn onafhankelijk.

makelaar
avw makelaar

Verhuurders en huurders bijstaan

Een verhuur makelaar is een professional die verhuurders en huurders bijstaat bij het verhuren en huren van een woning of ander onroerend goed. Hieronder staan enkele taken en verantwoordelijkheden van een verhuur makelaar:

Marketing: De verhuur makelaar zorgt ervoor dat het te verhuren object goed in de markt wordt gezet. Hij of zij maakt bijvoorbeeld professionele foto’s, schrijft aantrekkelijke advertentieteksten en plaatst deze op relevante online platforms en/of in kranten en tijdschriften.

  • Bezichtigingen: De verhuur makelaar plant en begeleidt bezichtigingen van het te verhuren object en geeft potentiële huurders informatie over de woning en de omgeving.
  • Huurprijs: De verhuur makelaar adviseert over een realistische huurprijs en bespreekt dit met de verhuurder. Hierbij houdt de verhuur makelaar rekening met de staat van het object, de locatie en de marktwaarde.
  • Huurcontract: De verhuur makelaar stelt het huurcontract op en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Hij of zij legt de inhoud van het huurcontract uit aan de huurder en verhuurder.
  • Screening: De verhuur makelaar screent de potentiële huurders op onder andere identiteit, kredietwaardigheid en antecedenten om te voorkomen dat de verhuurder een risico loopt met een onbetrouwbare huurder.
  • Sleuteloverdracht: De verhuur makelaar verzorgt de sleuteloverdracht tussen verhuurder en huurder.
  • Beheer: Sommige verhuur makelaars bieden ook beheerdiensten aan. Hierbij regelt de verhuur makelaar bijvoorbeeld het innen van de huur, het oplossen van technische problemen en het onderhouden van contact met de huurder.

Wat zijn de voordelen van een verhuur makelaar?

Het is verstandig om een ​​verhuurmakelaar in te schakelen als u van plan bent een woning of appartement te huren. Een makelaar kan ervoor zorgen dat de procedure vlot verloopt en dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Er zijn verschillende soorten verhuurmakelaars, maar ze bieden allemaal dezelfde diensten aan. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van het inschakelen van een verhuurmakelaar. Een verhuurmakelaar is gespecialiseerd in het vinden van geschikte huurders voor uw woning of appartement.

Zij weten precies waar ze moeten zoeken en welke vragen ze moet stellen om erachter te komen of een potentiële huurder geschikt is of niet. Daarnaast hebben verhuurmakelaars toegang tot een groot netwerk van mensen die op zoek zijn naar een woning of appartement te huur. Dit betekent dat u sneller iemand vindt die uw woning of appartement wil huren dan wanneer u zelf gaat zoeken. Verhuurmakelaars beschikken over de juiste kennis en ervaring om alles rondom de huur goed te regelen.

Ze helpen bijvoorbeeld met het opstellen van de huurovereenkomst en het innemen van de inventaris. Ook kunnen ze adviseren over de huursom en eventuele bijkomende kosten, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bovendien regelen ze vaak de sleuteloverdracht tussen u en de huurder, waardoor u minder tijd kwijt bent aan het organiseren hiervan. Als er problemen ontstaan met de huurder, bijvoorbeeld omdat hij vertrekt zonder avondklok of betaalt, dan lossen verhuurmakelaars dit voor u op.

Zo weet u zeker dat er altijd iemand is die zich bezighoudt met de problemen die ontstaan ​​met betrekking tot het huren van een woning of appartement. Daarnaast draagt ​​een verhuurmakelaar ook bij aan het onderhoud van uw woning of appartement. Zo weet u zeker dat alles in orde is met het pand voordat een nieuwe huurder intrekt en dat er geen onnodige kosten ontstaan ​​door reparaties die nodig zijn geweest als gevolg van slordigheid of onbekwaamheid van de voormalige huurder. Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het inschakelen van een verhuur makelaar.

Als u overweegt om een woning of appartement te gaan huren, neem dan contact op met een makelaar in uw regio om te kijken wat hij voor u kan betekenen.

Scroll naar boven