Vastgoed

Vastgoed ontwikkeling
AVW Makelaar

Over ons

Ontwikkeling van onroerend goed, zoals woningen, kantoren, winkels en andere gebouwen. Hieronder staan enkele taken en diensten die wij aanbieden.

01.
Acquisitie

Zoeken en vinden van geschikte locaties voor vastgoedprojecten.

02.
Conceptontwikkeling

Bedenken van concepten voor het te ontwikkelen vastgoedproject.

03.
Financiering

Wie zorgen voor financieren of kunnen bemiddelen.

04.
Projectmanagement

Coördineren van de verschillende partijen die betrokken zijn bij het project.

makelaar
avw makelaar

Onze taken als vastgoed ontwikkelaar

Een vastgoedontwikkelaar is een persoon of bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van onroerend goed, zoals woningen, kantoren, winkels en andere gebouwen. Hieronder staan enkele taken en verantwoordelijkheden van een vastgoedontwikkelaar:

  1. Acquisitie: De vastgoedontwikkelaar zoekt naar geschikte locaties voor vastgoedprojecten. Dit kan bijvoorbeeld door het aankopen van grond, gebouwen of leegstaande panden.
  2. Conceptontwikkeling: De vastgoedontwikkelaar bedenkt een concept voor het te ontwikkelen vastgoedproject. Hierbij houdt de ontwikkelaar rekening met de locatie, de doelgroep, de markt en de mogelijkheden van het project.
  3. Financiering: De vastgoedontwikkelaar zorgt voor financiering van het project. Dit kan bijvoorbeeld via eigen vermogen, bankfinanciering of het aantrekken van investeerders.
  4. Projectmanagement: De vastgoedontwikkelaar is verantwoordelijk voor het managen van het ontwikkelingsproces. Hierbij coördineert de ontwikkelaar de verschillende partijen die betrokken zijn bij het project, zoals architecten, aannemers, juridisch adviseurs en gemeentelijke instanties.
  5. Vergunningen: De vastgoedontwikkelaar zorgt voor de benodigde vergunningen en toestemmingen van gemeentelijke instanties en andere betrokken partijen.
  6. Verkoop: De vastgoedontwikkelaar is verantwoordelijk voor de verkoop van het ontwikkelde vastgoed. Dit kan bijvoorbeeld door het zelf verkopen van de woningen of door deze via een makelaar of andere tussenpersoon te verkopen.
  7. Beheer: Sommige vastgoedontwikkelaars bieden ook beheerdiensten aan. Hierbij regelt de ontwikkelaar bijvoorbeeld het verhuren en beheren van het vastgoed na de ontwikkeling.

De taken en verantwoordelijkheden van een vastgoedontwikkelaar kunnen per project en per ontwikkelaar verschillen. Het is een complexe en veelzijdige functie waarbij veel verschillende aspecten komen kijken, van financiën en acquisitie tot projectmanagement en verkoop.

Scroll naar boven