Tips om te decoreren met een vloerkleed

Tips om te decoreren met een vloerkleed

Voeg een kleed toe aan een saaie kamer en het probleem is opgelost. Maar dat is niet de enige reden om te decoreren met een kleed, er zijn nog veel meer goede redenen. Een kleed kan een kamer compleet maken door alle verschillende meubels visueel met elkaar te verbinden. Het geeft de kamer een stevige basis, definieert de ruimte, zorgt voor warmte en helpt bij het gelaagd aanbrengen van decoraties in de kamer. Ga je een vloerkleed kiezen en weet je nog niet zo goed hoe je deze kunt decoreren? Laten we eens beginnen met een aantal manieren.

Gebied afbakenen

Gebruik een Volero vloerkleed om verschillende delen van een kamer van elkaar te scheiden, zoals de plek om te zitten, te eten en de ingang. Vooral in kleine appartementen of grote kamers kan dit handig zijn om duidelijkheid te creëren. Door een vloerkleed neer te leggen, maak je als het ware een visuele grens tussen de verschillende delen van de kamer, zodat elk deel een eigen plek heeft. Het helpt ook om een gevoel van structuur en orde te geven aan een open ruimte. Daarnaast zorgt een vloerkleed ook voor wat extra textuur, kleur en warmte in de kamer, waardoor het er niet alleen praktisch, maar ook mooi uitziet.

Variatie aanbrengen

Om een interessante en levendige uitstraling te creëren in een ruimte, is het belangrijk om variatie aan te brengen. Je kunt hiervoor tapijten gebruiken. Let echter op wanneer je twee tapijten in dezelfde kamer plaatst, want tapijten van dezelfde grootte kunnen de ruimte visueel in twee delen. Om dit te vermijden, kun je beter tapijten van verschillende groottes gebruiken. Hierdoor krijgt de ruimte een speels en afwisselend uiterlijk.

Zorg voor harmonie

Het is beter als de tapijten bij elkaar passen qua stijl als je een harmonieus geheel wilt creëren. Als dat niet het geval is, kan het een storend of onprettig effect hebben. Te veel “botsende” patronen in een kamer zorgen ervoor dat er geen gevoel van harmonie meer is.

Experimenteer met vormen

Je hoeft niet per se aan te nemen dat een tapijt altijd rechthoekig moet zijn. Laat de manier waarop je je meubels plaatst bepalen welke vorm het tapijt moet hebben. Probeer uit te vinden welke vorm het beste bij je meubelopstelling past en kies dan bijvoorbeeld voor een vierkant, rond of ovaal tapijt als dat beter bij je meubels past dan een rechthoekig tapijt. Met deze tips kom je al een heel eind

https://www.volero.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven