Aankoop en verkoop

Aankoop & Verkoop woning
AVW Makelaar

Over ons

Een goede aankoopmakelaar is een professionele begeleider die je kan helpen bij het vinden en aankopen van een woning die voldoet aan jouw wensen en budget. Hieronder staan enkele belangrijke taken en eigenschappen van een goede aankoopmakelaar:

01.
Inventariseren van jouw woonwensen

Wij gaan uitgebreid in gesprek om jouw woonwensen te inventariseren

02.
Zoeken en selecteren van geschikte woningen​

Wij gaan actief op zoek gaan naar woningen die aansluiten bij jouw wensen en eisen

03.
Bezichtigen van woningen

Wij letten op bouwkundige gebreken en eventuele verborgen kosten.

04.
Onderhandelen

Namens jou onderhandelen over de prijs en overige voorwaarden van de woning

avw makelaar
avw makelaar

Betrouwbaarheid en transparantie

Een goede aankoopmakelaar is betrouwbaar en transparant en communiceert open en eerlijk met jou als opdrachtgever. Hierbij houdt de aankoopmakelaar rekening met jouw belangen en wensen. Een goede aankoopmakelaar hanteert transparante tarieven en maakt vooraf duidelijk wat de kosten zijn voor zijn/haar dienstverlening. De kosten kunnen bestaan uit een vast bedrag of een percentage van de aankoopprijs van de woning.

Wat is een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar is een gespecialiseerde professional die helpt bij het verkopen van onroerend goed. Dit kan zowel particulier als bedrijfsmatig zijn. Een verkoopmakelaar wordt ingeschakeld door de eigenaar van het onroerend goed en staat in dienst van deze persoon. De verkoopmakelaar is dan ook belast met het behartigen van de belangen van de opdrachtgever.

Een makelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van onroerend goed, kan je helpen bij verschillende soorten transacties. Zoals:

 • Het kopen of verkopen van een huis
 • Het kopen of verkopen van een appartement.
 • Het kopen of verkopen van een bedrijfsruimte.
 • Het kopen of verkopen van grond.
 • Het kopen of verkopen van een recreatiewoning

Als je ervoor kiest om zelf je huis te gaan verkopen, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Er komt namelijk heel wat kijken bij het verkopen van een huis. Denk hierbij aan:

 • De waarde bepalen van je huis
 • Hoe pak je het beste de verkoop aan?
 • Welke stappen moet je ondernemen?
 • Adverteren: Hoe maak je een goede advertentie?
 • Waar plaats je de advertentie?
 • Biedingen: Wat is een realistische prijs? Hoe ga ik om met biedingen? Wanneer weet ik dat ik mijn huis heb verkocht?
 • Onderhandelen: Hoe onderhandel ik over de prijs? Wat is mijn uiteindelijke doel?
 • Contract: Welke contracten moet ik laten checken? Wat staat er allemaal in zo’n contract? Moet ik na de levering nog iets regelen?

Veel mensen denken dat ze hun huis wel zelf kunnen verkopen, maar dit is vaak toch niet zo simpel als het lijkt. Als je er niet voor openstaat om advies in te winnen van een professional, loop je het risico dat je fouten maakt die later duur tegenvallen. Een aantal voordelige redens waarom je toch beter een goede verkoopmakelaar kan inschakelen, zijn:

Je bespaart tijd: Eén van de grootste voordelen is dat jij je gehele tijd niet meer bezig hoeft te houden met alles rondom de verkoop. De makelaar zorgt voor alles en jij kan gewoon lekker door blijven gaan met je dagelijkse bezigheden. Hierdoor bespaar jij veel tijd en stress. De tijd die jij uitspaart, kan jij steken in andere dingen zoals werk of hobby’s. Of misschien wil je wel wat extra tijd spenderen aan je gezin of vriendengroep. In elk geval ben jij niet meer constant bezig met de verkoop en hoef jij je hier geestelijk ook niet meer druk over te maken. Alles word perfect geregeld door de makelaar terwijl jouw leven gewoon door blijft gaan! Win – win situatie toch?

Je bent er (financieel) beter aan toe: Makelaars wetten precies wat ze doen en wetten precies wat nodig is voor een snelle en succesvolle verkoop . Hierdoor bespaart jezelf ook weer geld want alles wat nodig is voor een snelle verkoop , regelt de makelaar alvast voor jou. Bovendien profiteer jij ook financieel omdat professionele makelaars gemiddeld genomen altijd meer uithalen voor hetzelfde huis dan particulieren. Dit komt omdat ze meer marktkennis hebben en daardoor weten waarnaar potentiële kopers op zoek zijn en hier optimaal op in spellen . Daarnaast weten ze precies welke technieken ze moeten toepassen voor een maximale verkoop.

Scroll naar boven